Makaron z wędzonym łososiem i bobem mrożonym

Szybkie obiady z kilku składników to moje ulubione- robię przegląd lodówki i szafek i za kilkanaście minut obiad jest na stole. Tak było i z tym posiłkiem. Mrożony bób warto mieć w zanadrzu przez cały okres jesienno-zimowy- nigdy nie wiadomo kiedy się przyda 😉 Makaron z wędzonym łososiem zazwyczaj robimy z dodatkiem groszku, ale bób nadał się idealnie!

Zachęcam do wypróbowania!

Składniki:

  • Bób, mrożony 200 g,
  • Makaron bezjajeczny świdry 80 g,
  • Łosoś, wędzony 50 g,
  • Oliwa z oliwek 5 g łyżeczka,
  • Pieprz czarny szczypta.

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Bób ugotować według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu obrać. Makaron wymieszać bobem, pokrojonym łososiem, posiekanym koperkiem, pieprzem i oliwą. Danie ma około 500 kcal.

Aby być na bieżąco z nowymi przepisami- zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku.

Pozdrawiam serdecznie, Adrianna Barczyńska

Udostępnij:
Tagi: