Szybkie obiady z kilku składników to moje ulubione- robię przegląd lodówki i szafek i za kilkanaście minut obiad jest na stole. Tak było i z tym posiłkiem. Mrożony bób warto mieć w zanadrzu przez cały okres jesienno-zimowy- nigdy nie wiadomo kiedy się przyda 😉 Makaron z wędzonym łososiem zazwyczaj robimy z dodatkiem groszku, ale bób nadał się idealnie!
Zachęcam do wypróbowania!
Składniki:
- Bób, mrożony 200 g,
- Makaron bezjajeczny świdry 80 g,
- Łosoś, wędzony 50 g,
- Oliwa z oliwek 5 g łyżeczka,
- Pieprz czarny szczypta.
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Bób ugotować według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu obrać. Makaron wymieszać bobem, pokrojonym łososiem, posiekanym koperkiem, pieprzem i oliwą. Danie ma około 500 kcal.
Aby być na bieżąco z nowymi przepisami- zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku.
Pozdrawiam serdecznie, Adrianna Barczyńska