Orzeźwiająca sałatka z arbuza i sera feta
Lato w pełni, targowiska pełne sezonowych owoców i warzyw dlatego koniecznie musicie to wykorzystać! Dziś proponuję Wam bardzo ciekawą i pyszną sałatkę z arbuza. Możecie przyrządzić ją na podwieczorek w domu lub zabrać w pudełku do pracy. Sałatka nadaje się idealnie jako dodatek do grilla lub po prostu do podania dla gości- będą mile zaskoczeni 🙂
Składniki:
Sałata rukola 20 g
Arbuz 350 g
Ser feta 50 g
Oliwa z oliwek 5 g łyżeczka
Słonecznik, nasiona 5 g łyżeczka
Borówki 50 g garść
Sok z cytryny 5 g łyżka
Sposób przygotowania:
Schłodzonego arbuza pokroić w kostkę, usunąć pestki. Ser pokroić w kostkę. sałatę umyć, osuszyć. Na
talerzu ułożyć sałatę, arbuza, ser, posypać słonecznikiem. Sałatkę skropić oliwą wymieszaną sokiem z cytryny. Oprószyć świeżo
zmielonym czarnym pieprzem i posypać pestkami dyni. Powyższa porcja to około 330kcal.
To tyle 🙂 Smacznie, prosto i szybko!