Domowy paprykarz z makreli

Domowy paprykarz z makreli na pieczywie

Składniki:

  • Makrela, wędzona 50 g
  • Marchew 25 g ½ średniej sztuki
  • Cebula 15 g plaster
  • Oliwa z oliwek 5 g łyżeczka
  • Przecier pomidorowy 10 g łyżeczka
  • Ryż brązowy 30 g 2 łyżki
  • Chleb żytni pełnoziarnisty 60 g 2 kromki
  • Pieprz czarny – szczypta
  • Papryka ostra, mielona – szczypta
  • Papryka słodka, mielona – szczypta

Sposób przygotowania: Marchewkę zetrzeć na tarce, a cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć do miękkości na łyżeczce oliwy. Dodać obraną rybę i przecier. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem, papryką słodką i ostrą. Połączyć z wcześniej ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem. Pieczywo posmarować gotowym paprykarzem. Porcja to około 375kcal